Fra e-conomic til Microsoft Dynamics 365 -på 24 timer

IAMCP-partner migrerer fra e-conomic til Microsoft Dynamics 365 Business Central på et døgn, og har derigennem opnået drømmen om en løsning som én sammenhængende platform

Det uafhængige Microsoft partner netværk IAMCP viste sig fra sin bedste side. Gennem et tæt samarbejde mellem to IAMCP-medlemmer tog det én dag for wisepeople.it, at migrere iGlobe, fra e-conomic til Business Central (BC) med servicen BusinessGo. Så nu er iGlobe på Microsofts nye økonomisystem, og ledelsen i iGlobe kan nemt og hurtigt afrapportere til bestyrelsen, med konstant opdaterede og relevant data, ved hjælp af Power BI, og uden at skulle røre en finger.

De fleste virksomhedsledere kender til udfordringen ved at skulle fremskaffe og opdatere deres bestyrelse omkring virksomhedens nøgletal og aktuelle status. Typisk på tidspunkter, hvor der er dårlig tid. Sådan var det også for Alon Ekelund fra iGlobe, der er en Microsoft Cloud Partner (Office 365), hvis apps har vundet tre MS App Awards, og som bliver downloadet og anvendt i hele verden.

Ønsket var derfor at migrere fra Economics til Business Central. En opgave der kan virke uoverskuelig og kompleks for mange virksomheder, og som Alon kun blev bekræftet i, når han undersøgte markedet for rådgivning omkring migrering til BC.

Det skulle dog vise sig, at wisepeople.it, med deres ekspertise og viden om Business Central, skulle blive svaret på iGlobes udfordringer. wisepeople.it er et dedikeret Microsoft Dynamics hus, specialiseret i Business Central og NAV, og opererer hovedsageligt i Danmark. De har tidligere været meget fokuseret på on-premises løsninger, men satser nu 100% på Business Central i skyen og på udvikling af apps til Business Central.


Findes der en nem måde at migrere til Business Central?

Kort opsummeret stod iGlobe over for følgende udfordring. Et økonomisystem der gjorde det svært og tidskrævende, at rapportere til bestyrelsen, og hvor der ikke fandtes nogen nem måde, at lave et standardiseret format, som kunne anvendes af alle i bestyrelsen.

Derudover, så forekom det ofte ubelejligt, at der på tilfældige tidspunkter, skulle fremskaffes data på kort tid omkring virksomhedens aktuelle status til bestyrelsens forskellige medlemmer. Tilmed, var det omstændigt at dele med modtagerne, med mindre Alon brugte en masse tid på at eksportere og stille tallene op i Excel-ark eller PowerPoint. Alon Ekelund vidste, at en Business Central løsning, med integrering til alle deres systemer, og en rapportering der imødekom bestyrelsens behov for at få et aktuelt overblik, kunne opnås med MS Power BI.

Men for Alon, og for så mange andre virksomhedsejere, kan en migrering fra et system til et andet, virke meget uoverskuelig og besværlig. Derfor søgte Alon rådgivning fra en række aktører på markedet, men blev kun bekræftet i besværet og kompleksiteten. Samtidig var det svært at få et samlet overblik over omfanget og omkostningerne forbundet med migreringen.


Alon Ekelund, iGlobe: ”iGlobe har på kun ét døgn migreret til Business Central, opnået fuld integration, og hele løsningen fremstår nu, som én sammenhængende platform”


Plug and Play med 
BusinessGo

En konvertering til Business Central virkede uoverkommelig, selvom man i iGlobe sagtens kunne se fordelene ved det. Årsagen til, at beslutningen endelig blev truffet og sat i værk, skyldtes at iGlobe gennem IAMCP-netværket søgte rådgivning hos wisepeople.it, der har gjort det til deres mission, at migrere kunder, enkelt og hurtigt, til Business Central. Den udslagsgivende og hemmelige ingrediens, er et migreringsværktøj, som wisepeople.it har udviklet, der betyder, at iGlobe blot skulle levere nogle filer, og så var konverteringen til Business Central gennemført på et enkelt døgn.

I tillæg til dette, kunne al kommunikation og projektstyring mellem de to parter fungere virtuelt via Teams og med anvendelse af Planner, som gjorde det nemt og overskueligt, at gennemføre hele processen fra indledende dialog til migrering og opfølgning, i en tid med Corona og krav til afstand og isolation. ”Teams er en vigtig del af migreringsprocessen med BusinessGo. Herved har kunden fuldt overblik over, hvad der skal leveres af datagrundlag, og kan på daglig basis følge med i de enkelte fremskridt.” udtaler Gorm Erich Jensen, fra wisepeople.it.

Den konkrete løsning, som wisepeople.it tilbyder, er en service de har udviklet, der hedder BusinessGo, som kan hjælpe kunder med at migrere til Business Central. Via hjemmesiden businessgo.dk, eller med en indledende dialog direkte med wisepeople.it, kan man hurtigt få udkrystalliseret migreringen i nogle individuelle behov og få en konkret pris på hele migreringen med det samme. Det er nemt, gennemskueligt og som kunde føler man sig i trygge hænder, da det tydeligt fremgår, at der er tænkt på det hele.

Udgangspunktet for tilbudsgivningen i BusinessGo er en standardkonvertering og dertil kan kunden så tilvælge specifikke moduler. Det kan eksempelvis være specifikt fakturalayout, konvertering af indkøbsbilag, salgsfakturaer inklusiv linjer, hjælp med opstart mv., og til sidst få én samlet pris, hvor alt er inkluderet og udspecificeret. Al fildeling, support, opdateringer mv. kører via Teams, der betyder, at kunden kan følge med i de enkelte fremskridt på daglig basis og uden at komme i konflikt med de restriktioner, som Corona medfører. Kun én dag tager selve migreringen til Business Central, når først wisepeople.it har modtaget selve datagrundlaget.


Migrering på ét døgn og fuld integration

Alon Ekelund fra iGlobe er nu en meget lettet mand. Han er nu på Microsofts helt nye økonomisystem, sparer en masse tid, og skal ikke længere tænke på, hvornår han næste gang skal forberede rapportering til bestyrelsen. Det er han sluppet fuldstændig for, da konverteringen til BC og hans skræddersyede rapportering opsat i Power BI, nu kan tilgås af samtlige bestyrelsesmedlemmer, – når det passer dem. Rapporteringen foregår i realtid med kun en times forsinkelse. Så i dag kan iGlobes ledelse bruge tiden på at sælge løsninger og lave værdiskabende aktiviteter frem for at rapportere.

Set i et større perspektiv, så er den største hurdle – nemlig migreringen til BC – overstået med kyndig og højt specialiseret rådgivning og bistand fra wisepeople.it. Processen har kørt upåklageligt, og de har hele tiden følt sig godt hjulpet. Ydermere har iGlobe opnået en bedre integration til deres CRM-system og kan nemt oprette en kunde fra Business Central, se fakturaer mv. Hele vejen rundt, har iGlobe opnået fuld integration med Office 365, og føler ikke længere, at de er isoleret på en øde ø, men at hele løsningen nu fremstår, som en sammenhængende platform.

 

Om wisepeople.it og iGlobe:

Alon Ekelund fra iGlobe og Gorm Erich Jensen fra wisepeople.it kender hinanden fra det internationale Microsoft partnernetværk IAMCP, og har igennem netværket samarbejdet omkring en række projekter og kunder.

iGlobe er 100% Microsoft Cloud partner (Office 365). Deres apps bliver downloadet og brugt i hele verden og de har vundet tre MS App Awards som MS ISV for deres CRM 2006, 2018 for Planner Pro og senest for appen MIPA. iGlobe er i tillæg MS App Certified, hvilket er garanti for høj sikkerhed, herunder også 100 % GDPR compliant. Kun 6 virksomheder i hele verden har den certificering.

 

wisepeople.it er dedikeret Microsoft Dynamics partner, medlem af QBS Group og specialiseret i Business Central og NAV. De har tidligere været meget fokuseret på on-premises løsninger, men satser nu 100% på Business Central i skyen og på udvikling af apps til Business Central.

Tags
Translate »