Udgivet 21. november 2022 kl. 14:54 | Computerworld art/263076 | Printet 28. november 2022

Danske Microsoft-partnere mærker den pressede økonomi. Men puljer og et fokus på eksisterende kunder hjælper de mindre partnere med at klare sig gennem krisen uden store tab, fortæller Antonio Bibovski, formand for Microsoft- partner-organisationen IAMCP Danmark og Island.

Af Kristoffer Ingemand

 

Økonomien har det hårdt for tiden.

Høj inflation, stigende elpriser, renter på himmelflugt og så videre.
Det rammer mange af landets virksomheder, og det gælder også Microsoft-partnere.

Som tech-virksomheder bliver de ramt på deres omkostninger som følge af de ovennævnte faktorer, hvor særligt elpriserne kan ramme.

Det fortæller Antonio Bibovski, formand for Microsoft-partner-organisationen IAMCP Danmark og Island og CEO for ISV’en Insight Office.

Selvom han ikke mener, at det fører til de store kundetab hos partnerne endnu i hvert fald, så har det igangsat nogle ting i markedet.

Blandt andet kan det være godt for partnerne at blive færdige med sine projekter med fast budget, da disse bliver mindre værd i takt med at priserne stiger.

”De (partnerne, red.) vil gerne have projekterne færdige, fordi mange af de større projekter har fastlagte budgetter. Så for nogen gælder det bare om at blive færdige,” siger formanden.

 

Der er forretning i puljer

Antonio Bibovski fortæller også, at han oplever, at flere mindre Microsoft-partnere er begyndt at benytte sig af diverse tilbud om bestemte puljer for at skabe noget forretning.

“Så er der mange, der er begyndt at bruge et nyt tiltag fra Erhvervshusene ved navn SMV:Digital,” siger han.

SMV:Digital er et offentligt støttet projekt, som erhvervshusene rundt i landet styrer. Puljen er en del af det mere overordnede projekt kaldet Virksomhedsprogrammet, som af et flertal i Folketinget har fået 600 millioner kroner til at støtte erhvervslivet, og disse penge er så fordelt på puljerne SMV:Eksport, SMV:Vækstpilot, SMV:Digital og SMV:Grøn.

Læs mere på Computerworld

Kategori
Tags
Translate »