Udgivet 15. september 2022 kl. 09:00 | Computerworld art/262245 | Printet 9. oktober 2022

Generelt er der roser at finde hos Microsoft-partner organisationen IAMCP Danmarks formand Antonio Bibovski. Han ser mange positive muligheder – særligt for CSP’er.

Af Kristoffer Ingemand

 

Når man ringer til den store Microsoft partner-organisation IAMCP vedrørende nye tiltag fra Microsoft, er det ikke altid rosende ord, der falder af til tech-giganten.

IAMCP har nemlig en ambition om, at Microsoft-partnere skal være med uanset, om de er store eller små, og nogle gange mener Antonio Bibovski, der er formand for IAMCP Danmark & Island samt direktør for ISV’en Insight Office, at visse Microsoft-tiltag favoriserer de store partnere.

Men i forbindelse med Microsofts nyligt udmeldte ændringer i licensvilkårene, som træder i kraft 1. oktober for at imødekomme EU’s konkurrencelovgivning, er han generelt positivt stemt.

”Jeg synes det er nogle gode tiltag, og jeg er positiv,” siger Antonio Bibovski til Computerworld.

Særligt for CSP’erne (Cloud Solution Providers) ser han gode muligheder for, at de nu får bedre muligheder for at skræddersy løsninger.

”Det nye for CSP’erne ser jeg som et stort skridt, da de nu har mulighed for at hjemmestrikke deres løsninger til folk.”

Han fortæller, at det dog nok primært vil være til fordel for større partnere, men at det med de nye vilkår primært kommer til at være kompetencer og ikke størrelse, som er afgørende.

”De mindre CSP-partnere vil også få muligheder, da de nu kan bygge en egen hostingløsning. Spørgsmålet er så, hvem der har kompetencerne til at få det i drift,” siger IAMCP-formanden og fortsætter:

”Hvis jeg var CSP’er ville jeg begynde at tænke mit koncept igennem, da de i dag er mere fastlåst. Nu får de nogle frihedsgrader, som kan gøre, at de kan lave en ny forretning.”

Det eneste han savner er, at hele appsource-delen havde været inkluderet, så CSP’er kunne tilbyde appsource produkter på deres løsninger, siger formanden.

 

Vigtigt med kommunikation

Antonio Bibovski mener, at det er utrolig vigtigt, at Microsoft udfører en klar og tydelig kommunikation til alle relevante parter vedrørende de nye vilkår og muligheder.

Læs mere..

Kategori
Tags
Translate »